Proeverijen

Wil je meer te weten komen over bier? Wil je weten hoe het wordt gemaakt, of waar de verschillende smaken in bier vandaan komen? Wil je te weten komen hoe je het beste kunt proeven? Doe dan mee met een van onze proeverijen!

Omdat we bij Taplokaal Gist vinden dat kwaliteit altijd voorop moet staan, hebben we meerdere gediplomeerde biersommeliers in huis die je graag een boel uit kunnen leggen over bier.

We willen iedereen een proeverij op maat bieden. Daarom organiseren we drie soorten proeverijen:

Aanschuifproeverij

Elke week organiseren we een proeverij waar iedereen zich vrij voor kan inschrijven of je nu in je eentje wilt komen of met vrienden. Elke proeverij zal een ander thema hebben. Inschrijven is verplicht en kan via info@taplokaalgist.nl. De proeverijen duren ongeveer 2 uur en kosten rond de €20,- à €25,-. De komende proeverijen staan onderaan deze pagina.

Proeverij op aanvraag

De tweede mogelijkheid is om met een groep een proeverij te reserveren, vanaf 12 personen. Deze kan volledig op maat gemaakt worden: het thema, eventueel bijpassende hapjes: er is veel mogelijk. De prijs is uiteraard afhankelijk van de wensen, maar ligt doorgaans tussen de €20,- en €25,- per persoon. Deze proeverij duurt ongeveer 2 uur.
Deze proeverijen kunnen indien gewenst ook over whisky of andere producten gaan.

ad hoc proeverij aan tafel

De laatste mogelijkheid is om aan je tafel te vragen om een klein proeverijtje. De sommelier van dienst kan dan ter plekke een proeverij samenstellen voor een groepje en over elk bier kort iets vertellen. Maar je zult de aandacht van de sommelier wel moeten delen met de overige gasten.

Wil je je opgeven voor een proeverij, wil je een besloten proeverij of heb je een vraag? Mail dan naar info@taplokaalgist.nl

Komende proeverijen:

woensdag 4 juli 20:00
thema: Independence Day
Brewed in the US of A: alleen dikke Amerikaanse bieren!
kosten: €25,- pp

donderdag 19 juli 20:00
thema: le Tour de Radler
Tijdens de Tour de France is er natuurlijk maar een biertype waar een proeverij over kan gaan: Radlers! Maar alleen proeven is niet genoeg: we gaan zelf radlers maken! Wij zorgen voor bieren, siropen en andere benodigdheden, en we leggen een klein beetje theorie uit, en dan mogen jullie zelf aan de slag!
kosten: €25,- pp

dinsdag 31 juli 20:00
thema: Bij ons in Utereg
We proeven alleen maar bier dat uit Utrecht komt.
kosten: €20,- pp

Sfeerimpressie

Bekijk meer op Instagram