Events

Vijf jaar Taplokaal Gist (4 t/m 11 februari):

4 & 5 februari: Festival Vatgerijpt

Het klinkt nog een beetje onwerkelijk, maar 5 februari wordt Gist alweer 5 jaar! Om dit te vieren hebben we de hele week leuke en verrassende activiteiten voor jullie gepland staan. En de eerste is natuurlijk ons jaarlijks terugkerende Festival Vatgerijpt. Van blonde bieren tot ipa’s en van sours tot stouts; alle bieren die er dan op tap zitten, hebben minstens op één vat gerijpt! Voor ons 5-jarig jubileum hebben we natuurlijk wat extra speciale bieren voor jullie in het vat zitten, dus houd onze socials in de gaten of klik je op deze link.

6 februari: (bier)Pubquiz

Kom 6 februari je kater van Festival Vatgerijpt wegspelen bij de enige echte (bier)pubquiz van Utrecht. Deze avond wordt gehost door onze eigen quizmaster en biersommelier Jasper Borgdorff. Natuurlijk zullen er vragen zijn over bier en over ons Taplokaal, maar ook zonder kennis daarvan maak je een hele goede kans op één van de vele mooie prijzen!

8 februari: Bier- en Kaas proeverij

Bier en kaas, wat ons betreft een hemelse combinatie. In deze proeverij leggen we uit waarom deze twee producten zo goed met elkaar werken en elkaar smaak omhoog halen of zelfs veranderen. Dat doen we aan de hand van vijf heerlijke kazen van Kaasaffineurs van Tricht uit Antwerpen. Zij kopen over de hele wereld kazen in om deze vervolgens op de perfecte manier te laten rijpen. Die combineren we met vijf net zo lekkere proefglaasjes  bier van de tap!

Aanvang: 20.30u
Prijs: 39,50
 

10 februari: Vijf jaar Gist Beerrelease (collab met Poesiat & Kater)

Sommigen van jullie kunnen zich misschien nog wel het eerste bier wat wij uitbrachten herinneren. Dit was de Rozermarijn Tarweblond samen met vandeStreek. In de tussentijd zijn er nog meer samenwerkingen uitgekomen met onder andere de Kromme Haring (Lemon Shark), Duits & Lauret (Struik) en Frontaal (Wake Up Call). Voor ons vijfjarig bestaan konden we natuurlijk niet achterblijven en dus doken we samen met oud collega Albert de brouwketels van Poesiat & Kater in voor een nieuwe samenwerking. Wat het precies gaat worden, houden we nog even geheim. Maar wij zijn er nu al ontzettend blij mee en kunnen niet wachten om hem 10 februari voor het grote publiek te mogen uitbrengen!

11 februari: Lustrumdiner (vijf gangen bier & spijs)

Al vijf jaar lang zet onze keuken heerlijke gerechten en bier & spijs combinaties voor jullie op tafel. Ze houden ervan om bier te verwerken in hun gerechten en zijn dan ook niet bang om te experimenteren. Door dit experimenteren kunnen we met recht zeggen dat onze keuken in de afgelopen vijf jaar ontzettend gegroeid is en absoluut niet onder doet voor de kwaliteit van onze bieren van de tap. Sterker nog, ze zijn de bar misschien zelfs ontgroeid. Tijdens dit Lustrumdiner gaat de keuken all out om jullie te laten zien wat ze kunnen. Nu al hét culinaire hoogstandje van 2023!

Er is een beperkt aantal plekken voor deze avond!
Keuze uit vlees en vega.
Prijs: 
55,- voor 5 gangen + bijpassende biertjes 20

en_GB