Over Taplokaal Gist

Onze missie

We willen iedereen die Taplokaal Gist bezoekt, verrassen met heerlijke bieren en bijzondere gerechten, en het liefst in combinatie met elkaar. We nemen niet de gebaande paden, maar zijn juist op zoek naar originele smaken of smaakcombinaties. Bij ons vind je dan ook geen bieren van grote merken op tap, en geen standaardgerechten op de kaart. We helpen je graag om net even een stapje buiten je comfortzone te zetten!

     

Onze locatie

Ons pand bevindt zich aan het gezelligste nieuwe horecaplein in Utrecht, Rotsoord. We grenzen aan het water en hebben een terras aan de Vaartsche Rijn, waar ‘s middags en ‘s avonds de zon op staat. Ook zit station Vaartsche Rijn op 200 meter en kun je in de wijk makkelijk en soms zelfs gratis parkeren. Zelfs met de boot is het mogelijk om aan te leggen en een bitterballetje te bestellen!

Naast ons vind je onder meer poppodium De Helling, waar regelmatig leuke concerten zijn en wijn- en whiskyhandel Kwestie van Smaak! En mocht je het echt te bont hebben gemaakt: Op 100 meter afstand van Gist zit inmiddels een hotel.

Alles in ons pand is erop gericht om het proeven van onze producten te optimaliseren. Geen harde muziek, geen echo in het pand en vakkundig personeel. Ook achter de schermen zorgen we voor onze producten: als ons bier wordt structureel koel en donker bewaard. En onze zwaardere bieren worden op een iets hogere temperatuur getapt, zodat die beter op smaak zijn.

         

Ons personeel

Omdat we bijzondere producten verkopen, is het voor ons belangrijk dat we kundig personeel hebben. In onze keuken staat een jong enthousiast team, dat het leuk vindt om steeds nieuwe gerechten uit te proberen en hier bier in te verwerken. In de bediening hebben we behoorlijk wat bierkennis rondlopen: onze eigenaar Jasper is biersommelier en meerdere collega’s volgen inmiddels de opleiding om dit ook te worden. Zij praten de rest regelmatig bij over alle verschillende bieren van tap. Zo zorgen we ervoor dat je altijd geholpen kan worden in je keuze, als je zelf door alle bieren het bos niet meer ziet. Maar ook op onze website vind je veel informatie over het mooiste product ter wereld!

We zijn op dit moment ook op zoek naar nieuwe collega’s. Zie jij je hier wel tussen zitten? Neem dan even een kijkje op deze pagina!