Over Taplokaal Gist

Onze missie

We willen iedereen die Taplokaal Gist bezoekt, verrassen met heerlijke bieren en fraaie gerechten, en dan het liefst gecombineerd. We nemen niet de gebaande paden, maar zijn juist op zoek naar originele smaken of smaakcombinaties. Bij ons dus geen bieren van grote merken op tap, en geen standaardgerechten op de kaart. We helpen je graag om net even een stapje buiten je comfortzone te zetten.

Ons personeel

Omdat we bijzondere producten verkopen, is het voor ons belangrijk dat we kundig personeel hebben. En gelukkig hebben we dat! In onze keuken staat een jong enthousiast team, dat het leuk vindt om steeds nieuwe gerechten uit te proberen en hier bier in te verwerken. In de bediening hebben we behoorlijk wat kennis in huis: zo hebben we twee biersommeliers rondlopen die je alles over je biertje kunnen vertellen. Zij praten onze collega’s regelmatig bij over de bieren van tap, en we zorgen dat onze collega’s ook (Stibon) bieropleidingen volgen.. Zo zorgen we ervoor dat je altijd geholpen kan worden in je keuze, als je er zelf even niet uitkomt. En het voordeel van tapbier is dat je altijd even een klein slokje kunt proeven natuurlijk.

Onze locatie

Ons terras bevindt zich op een gezellig pleintje met diverse horecazaken en ondernemers en grenst aan de Vaartsche Rijn, waar ‘s middags en ‘s avonds de zon op staat. Ook zit station Vaartsche Rijn op 200 meter en kun je daar parkeren. Zelfs met de boot is het mogelijk om aan te leggen en een bitterballetje te bestellen!

Naast ons vind je onder meer poppodium De Helling, waar regelmatig leuke concerten zijn en wijn- en whiskyhandel Kwestie van Smaak! En mocht je het echt te bont hebben gemaakt: Op 100 meter afstand van Gist zit een hotel!

Alles in ons pand is erop gericht om het proeven van onze producten te optimaliseren. Geen harde muziek, geen echo in het pand en vakkundig personeel. Ook achter de schermen zorgen we voor onze producten: als ons bier wordt structureel koel en donker bewaard. En onze zwaardere bieren worden op een iets hogere temperatuur getapt, zodat die beter op smaak zijn. Verder werk onze keuken uiteraard volgens de hoogste hygiëneregels.

Onze activiteiten

Tap Takeovers

Eens in de zoveel tijd spreken we met een brouwerij af om een Tap Takeover te doen. Dat betekent dat we een weekend lang zo’n 20 bieren van een brouwerij op tap hebben. Hiervoor werken we vooral samen met brouwerijen die een zeer divers aanbod hebben. Dat kan een brouwerij uit Nederland zijn: in het verleden hebben bijvoorbeeld ‘t Uiltje en Oedipus onze taps overgenomen. Maar We hebben ook TTO’s gedaan met The Kernel uit Londen, Siren (VK), Sori uit Estland, Pühaste en Alvinne (een kleine maar steengoeie Belgische brouwerij). Wie weet wat nog volgt!

Bij zo’n Tap Takeover is ook altijd de brouwer aanwezig, al dan niet samen met wat anderen van die brouwerij.

Uiteraard serveert onze keuken hierbij altijd een bijpassend menu, speciaal voor de bieren van de brouwerij die er dan is.

Lazy Sunday

De eerste zondag van de maand is bij ons Lazy Sunday. We hebben ‘s middags livemuziek, meestal jazzachtig; in elk geval fijne muziek voor tijdens de middag. Bovendien serveren we een Sunday Roast: een Engels gebruik waarin je de gehele zondagmiddag kunt genieten van geroosterd vlees met aardappels, groenten, Yorkshire Pudding en dikke jus. Uiteraard is er ook een heerlijke vegetarische optie. Niks te doen op zondag? Kom dan langs, eet gezellig mee, luister naar de muziek of speel een spelletje met vrienden!

Festival Vatgerijpt

Op 5 februari zijn we jarig en we vieren dat met ons eigen festival: Festival Vatgerijpt. Dat betekent dat al onze bieren die we van tap hebben een vorm van vatrijping hebben ondergaan. En we sparen door het jaar heen natuurlijk mooie, bijzondere fusten op voor dit evenement. Een feest voor de zelfverklaarde biersnob! Ben je meer een bierbeginneling? Geen nood, juist dan is het leuk om je te laten verrassen door al het moois van tap. In twee dagen tijd verander je in een echte Beer Geek.

(B)oktoberfest

Eens per jaar vormen we het pleintje voor onze deur om tot een echte Deutsche Bierhalle. Samen met onze buren van Klein Berlijn verzorgen we een weekend lang een echt Oktoberfest met grote pullen Pils, Weizen, Volksfestbier en andere Duitse spezialitäten. De Schlagermusik ontbreekt uiteraard niet en wie weet wat voor verrassingsacts het podium betreden. Dit festival vindt begin oktober plaats.

nl_NL