Evenementen

Bier & Spijs menu met Italiaanse bier van Cantina Errante

Op zaterdag 2 april komen de brouwers van de Italiaans brouwerij Cantina Errante onze kant op met vier van hun speciale (zuur)bieren. Hierbij heeft onze keuken een fantastisch menu, met natuurlijk Italiaanse invloeden bedacht. Check het hele menu hieronder + bierpairing:

Voor: 

Vlees: Roulleau van lam met saus van gefermenteerde onrijpe walnoot en vijg

Vega: Roulleau van prei & cavalo nero met dezelfde garnituren

Bierpairing: Detour Riserva Ramasin ‘20: blend van verschillende jaargangen Detour Bruin gefermenteerd in houten barrels gemacereerd met Ramasin pruimen, waardoor het bier opnieuw is gaan fermenteren. 6,8%

Tussen:

Vlees: Eendanleverpaté met kersencompote, diverse ingelegde groenten en brioche

Vega: Gefermenteerde rode biet carpaccio met zelfde garnituren

Bierpairing:
Gambolungo ‘20: blend van twee worts die op verschillende manieren gefermenteerd zijn (check link). Daarna gemacereerd met Gambolungo kersen, een uitstervende kersensoort die door een bevriende boer gered is van zijn ondergang en daardoor ook opnieuw is gaan fermenteren. 7%

Hoofd: 

Vlees: Wildzwijnstoof (cinghiale) met verse pasta

Vega: Verse paddestoelen saus met verse pasta

Bierpairing: Canaiolo Nero ‘20: Koelschip bier van spontane gisting (https://nl.wikipedia.org/wiki/Koelschip_(brouwerij)). Na het brouwen wordt het bier in een koelschip afgekoeld door het een nachtje buiten te laten staan. Hierdoor komen de natuurlijke gisten uit de lucht in de omgeving in het bier (net als bij Lambiek). Hierna 18 maanden gerijpt op houten vaten en daarna gemacereerd met Canaiolo Nero druiven waardoor ook dit bier opnieuw is gaan fermenteren. 9,5%

Na:

Granité van ginger beer en vodka met limoen mousse, suikerglas, limoen spongecake, sinaasappel & grapefruit

Bierpairing: Nonpedro ‘20: een spontane co-fermentatie van inheemse Toscaanse appels peren en granen gerijpt in vaten. Geen bier, geen cider, maar een superinteressante gebalanceerde hybride van 10%.

 

Festival Vatgerijpt

Op 12 en 13 maart vieren we de vatrijping met ons eigen festivalletje: Festival Vatgerijpt! Alle bieren van tap zullen een vatrijping hebben ondergaan. En onze keuken bereidt een heerlijk viergangenmenu, waar we vier bijpassende bieren bij serveren. Reserveer en kom langs! Het wordt fees